Ξεκινάτε πάλι γυμναστήριο; Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκινάτε πάλι γυμναστήριο; Τι πρέπει να προσέξετε

Ανήκετε σε αυτούς που δεν θυμούνται το γυμναστήριο μόνο πριν βγουν στην παραλία; Αυτό είναι θετικό. Πολλοί επιλέγουν να ξεκινήσουν την άσκηση από το Σεπτέμβριο, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως η άθληση δεν θα είναι και πάλι… με διαλείμματα.

Εντούτοις η επάνοδος σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όσο απαραίτητο κι αν είναι για να βρείτε ξανά τη φόρμα σας, χρειάζεται προσοχή, ειδικά τον πρώτο μήνα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες:

  1. Μην το παρακάνετε. Επειδή θα είναι η πρώτη φορά που σηκώνετε βάρη μετά από καιρό και οι μύες σας δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί, εκτελέστε το πολύ 4 με 5 ασκήσεις. Με τον καιρό ανεβάστε ένταση και αυξήστε τις ασκήσεις.
  2. Ξεκινήστε με διάδρομο και σώστε έμφαση σε ήπιες ασκήσεις που θα ανεβάσουν τους ρυθμούς σας και θα σας δώσουν ξανά ενέργεια. Μια καλή αναλογία είναι να αυξάνετε τη διάρκεια ενός προγράμματος το πολύ 10-15% κάθε βδομάδα.
  3. Εμπιστευτείτε την πρωτεΐνη: είτε μέσω φυσικών τροφών, είτε με συμπληρώματα διατροφής, ο να παρέχετε στους μύες σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μετά τη προπόνηση είναι πολύ σημαντικό. Προτιμήστε τα αυγά (κυρίως το ασπράδι), το μοσχάρι, τη βρώμη και το κοτόπουλο. Προσπαθήστε να ξεχάσετε τις διατροφικές παρασπονδίες του καλοκαιριού και επενδύστε στην υγιεινή διατροφή.
  4. Προσπαθήστε να πίνετε νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι, έτσι ώστε να λάβετε τα μέγιστα από την άσκησή σας. Παράλληλα περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στο ελάχιστο.
  5. Μιλήστε σε εκπαιδευτές, στο γυμναστήριο, ζητήστε από οποιονδήποτε είναι ειδικός να σας δώσει συμβουλές σχετικά με την βελτίωση της τεχνικής σας. Ζητήστε επίσης από ένα γυμναστή να σας προτείνει αλλαγές στο πρόγραμμά σας, ώστε να μην τα παρατήσετε, αλλά και για να μη σταματήσει η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, όταν δεν ανανεώνονται τα ερεθίσματα που δέχεται το σώμα σας.
  6. Ξεκινήστε και τελειώστε με διατάσεις. Η πλήρης παράλειψη των διατάσεων είναι πολύ συχνό φαινόμενο και οδηγεί σε πιασίματα, ελλιπή ευλυγισία και τραυματισμούς.
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.