Βασικές αρχές δίαιτας για ημιπληγικούς ασθενείς

Βασικές αρχές δίαιτας για ημιπληγικούς ασθενείς

Φρούτα και λαχανικά : Τα περισσότερα, πλούσια σε χυμό, φρέσκα, κατεψυγμένα, σε κονσέρβα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά. Αποχή : Καρύδα, λαχανικά σε τυρί, κρέμα ή βούτυρο, τηγανητά ή ψητά λαχανικά

Σιτηρά (προϊόντα άρτου, δημητριακά, ζυμαρικά, βουτήματα) : Ψωμί, κουλούρια, ρύζι, πλιγούρι, ζυμαρικά, άπαχα και χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος μπισκότα. Αποχή : Ντόνατς, κρουασάν, γλυκά, τούρτες, πατατάκια, κράκερς, αλατισμένα σνακς, κέικ, μπισκότα


Γαλακτομικά προϊόντα :
Άπαχο γάλα, πλήρες γάλα, άπαχο γιαούρτι και τυρί, άπαχο και χαμηλών λιπαρών τυρί κότατζ. Αποχή : Πλήρες γάλα, γιαούρτι και τυρί, παγωτό.

Κρέας, αυγά, υποκατάστατα κρέατος : Οποιοδήποτε ψάρι ή οστρακοειδές (εκτός γαρίδας) κοτόπουλο, γαλοπούλα (χωρίς το λίπος) επιλεγμένα τμήματα μοσχαρίσιου κρέατος (σπάλα, φιλέτο, νουά). Αποχή : Φρέσκο ψάρι ή κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, εντόσθια, τμήματα μοσχαρίσιου κρέατος, λουκάνικα, μπέικον, φιστικοβούτυρο, ξηροί καρποί.

Λιπαρά : Αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, έλαια ξηρών καρπών ή σόγιας, ελαιόλαδο, μαργαρίνη, μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών, άπαχη κρέμα. Αποχή : Καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, βούτυρο, τυρί κρέμα, σάλτσα από ψητό κρέας, οι περισσότερες μη γαλακτομικές κρέμες.
imipligia.blogspot.com

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.