3 ερωτήσεις και απαντήσεις για αρχάριους σκιέρ

3 ερωτήσεις και απαντήσεις για αρχάριους σκιέρ

Το σκι στο βουνό είναι ένα αγαπητό άθλημα, έχει όμως κι αυτό τα μικρά μυστικά του για να είναι ασφαλές και ευχάριστο. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο αυτές τις μέρες, οι παρακάτω πληροφορίες θα σας φανούν χρήσιμες.

Είναι το σκι επικίνδυνο σπορ για κάποιον “πρωτάρη”; 
Όχι, δεν είναι επικίνδυνο το σκι για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την προϋπόθεση να ξεκινήσει σωστά. Δηλαδή να γίνει η πρώτη επαφή και εκμάθηση από κάποιον δάσκαλο του σκι και όχι από έναν φίλο ή φίλη που προθυμοποιείται να μας μάθει! Επίσης ένα εχέγγυο για την ασφάλειά μας και για να πάρουμε τις σωστές βάσεις του αθλήματος είναι να απευθυνθούμε σε κάποια πιστοποιημένη σχολή σκι.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θα κάνει για πρώτη φορά σκι;
Το σκι, ως χειμερινό άθλημα χρειάζεται τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την εξόρμηση στο βουνό. Τα απολύτως απαραίτητα που θα χρειαστείτε είναι ζεστά ρούχα, από ελαφρύ υλικό που δεν περιορίζει την ελευθερία κινήσεων και αδιάβροχα, ζεστά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό προσώπου και χειλιών και οπωσδήποτε σκούφο. Επίσης ένα αντιανεμικό ή αδιάβροχο μπουφάν και ολόσωμη φόρμα –ή παντελόνι φόρμας- είναι καλό να υπάρχουν αφού προστατεύουν από το κρύο και την υγρασία. Πέρα από αυτόν τον εξοπλισμό δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού ο δάσκαλος θα σας μάθει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την πρώτη σας φορά.

Είναι απαραίτητη η παρουσία ενός δασκάλου; Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να συνεχίσουμε το σκι μόνοι μας;
Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για ένα καλό και ασφαλές ξεκίνημα. Ο δάσκαλος θα σας διδάξει τα μυστικά του σκι, κάποιες εύκολες τεχνικές και φυσικά όσα χρειάζεται να ξέρετε για την ασφάλεια, τη δική σας και των υπολοίπων που βρίσκονται στο χιονοδρομικό κέντρο. Επίσης θα σας βοηθήσει να κάνετε κάποιες ασκήσεις προθέρμανσης, ώστε να αποφύγετε το έντονο πιάσιμο ή τον τραυματισμό των μυϊκών ομάδων που εμπλέκονται στο άθλημα του σκι. Ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι να ξεκινήσετε μόνοι σας τις καταβάσεις στις πίστες, ποικίλει από την ικανότητα αφομοίωσης της τεχνικής που διαθέτει ο καθένας μας σε διαφορετικό επίπεδο. Ιδανικά πάντως, ένας κύκλος μαθημάτων μιας εβδομάδας κρίνεται απαραίτητος για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι.

http://www.capital.gr/

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.