4 απειλές για το δέρμα σας το καλοκαίρι

4 απειλές για το δέρμα σας το καλοκαίρι

1. Η άμμος στην παραλία

Τι μπορεί να πάθετε: Μύκητες

Αυτήν την εποχή είναι πολύ εύκολο να κολλήσουμε μύκητες από την παραλία. Οι μύκητες αναπτύσσονται σε περιβάλλον υγρό και ζεστό, αφού η υγρασία και η ζέστη ευνοούν την ανάπτυξή τους.  Το καλοκαίρι βρίσκονται στην άμμο, στις ξαπλώστρες και τα αποδυτήρια. Για να τους αποφύγετε σκουπίζεστε καλά μετά από το μπάνιο. Για να τους αποφύγετε σκουπίζετε καλά το σώμα σας και ιδιαίτερα τα πόδια σας με έμφαση ανάμεσα στα δάχτυλα. Προτιμάτε  παπούτσια ανοιχτού τύπου ώστε να αναπνέει το πόδι σας. Φοράτε βαμβακερές κάλτσες και εσώρουχα. Αποφεύγετε εσώρουχα από συνθετικό ύφασμα και μην ξαπλώνετε απευθείας  πάνω στην άμμο.  Επίσης μην περπατάτε ξυπόλυτοι στην άμμο ή σε κοινόχρηστους  χώρους της παραλίας.

2. Ο  ήλιος

Τι μπορεί να σας προκαλέσει: Ηλιακό έγκαυμα

Για  να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να εκτίθεστε με μέτρο στον ήλιο.  Αν δεν καταφέρετε να το αποφύγετε και υποστείτε κάποιο ήπιο έγκαυμα από τον ήλιο (έχετε δηλαδή έντονο κοκκίνισμα), μπορείτε να εφαρμόστε δροσερά επιθέματα εμποδίζοντας μια γάζα με φυσιολογικό ορό η με καθαρό πόσιμο νερό. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια αλοιφή για τα ηλιακά εγκαύματα.  Αν βγάλετε φουσκάλες στο δέρμα, τότε το έγκαυμα είναι σοβαρότερο και είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε δερματολόγο.

3. Η ζέστη

Τι μπορεί να σας προκαλέσει:  Αφυδάτωση

Το δέρμα υποφέρει από τη ζέστη, ενώ αφυδατώνεται εξαιτίας και της ηλιοθεραπείας. Αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, θα έχει τραχιά όψη, μικρά σπασίματα και ενδεχομένως θα παρουσιάζει απολέπιση. Μπορεί επίσης να νιώθετε το δέρμα σας, να ”τραβάει”. Η χρήση ενυδατικής κρέμας, η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού, όταν εκτίθεστε, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της αφυδάτωσης. Επίσης θα πρέπει να πίνετε πολλά υγρά ώστε το δέρμα σας να ενυδατώνεται εσωτερικά.

4. Το χλώριο της πισίνας

Τι μπορεί να σας προκαλέσει:  ερεθισμό στο δέρμα λόγω του χλωρίου

Το χλώριο που περιέχει το νερό της πισίνας είναι πιθανό να ταλαιπωρήσει, να ερεθίσει ή και να αφυδατώσει το δέρμα σας. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο καλό είναι να κάνετε ντους αμέσως μετά το μπάνιο σας στην πισίνα ώστε να απομακρύνετε το χλώριο. Όταν επιστρέψετε σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γαλάκτωμα ενυδάτωσης σώματος.

 

 

http://news.pathfinder.gr

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.