Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση

Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση

5 κινήσεις για να ανακουφιστείτε από προβλήματα στη μέση

Η οσφυϊκή μοίρα είναι η περιοχή της σπονδυλικής στήλης που τραυματίζεται συχνότερα κατά την εργασία. Οι τραυματισμοί στη μέση αφορούν περίπου στο 12,5% με 20% όλων των εργατικών ατυχημάτων. Οι πιο συχνές αιτίες τραυματισμού στη μέση είναι η άρση βάρους, η μεγάλη έκταση ή κάμψη, η έντονη στροφή, η πτώση στο έδαφος, η έλξη ή η ώθηση αντικειμένου, οι συνεχείς δονήσεις και οι κραδασμοί.

Ο πόνος στη μέση έχει ευνοϊκή πρόγνωση και περνάει ακόμα και χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Όμως ποιες είναι οι πιο ασφαλείς ασκήσεις-κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος ακόμα και στην οξεία φάση του πόνου;
Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση
Σταθείτε όρθιοι με τα πέλματα παράλληλα κ σε μια μικρή διάσταση περίπου στο άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθετείστε τα χέρια σας σε μπουνιές στους γλουτούς, ακριβώς κάτω από τη λεκάνη. Σπρώξτε με τα χέρια σας τη λεκάνη μπροστά χωρίς όμως να ενεργοποιήσετε τους γλουτούς σας ή την ράχη σας. Η κίνηση να γίνεται μόνο από τα χέρια. Επαναλάβετε 15-20 φορές.
Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση
Καθίστε σε μια καρέκλα με τα πέλματα να ακουμπούν σταθερά στο πάτωμα. Εάν το ύψος της πλάτης της καρέκλας δεν είναι κάτω από τις ωμοπλάτες σας τοποθετείστε ένα μαξιλάρι έτσι ώστε να στηρίζεται σ’ αυτό η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Πλέξτε τα χέρια σας πίσω από τον αυχένα με τους αγκώνες να κοιτάνε ευθεία μπροστά. Τραβήξτε τους αγκώνες προς το ταβάνι έτσι ώστε να δημιουργείται έκταση στον θώρακα. Επαναλάβετε 15-20 φορές.
Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση
Στην ίδια θέση τοποθετείτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα κ εκτελείτε μερικές πιέσεις με τα γόνατα ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς σαν να θέλετε να τραβήξετε τον αφαλό προς τα μέσα. Εκτελείτε 15-20 πιέσεις.
Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση
Καθίστε στη θέση «τραπεζάκι» ευθυγραμμίζοντας τα χέρια σας κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τα ισχία. Σηκώστε αντίθετο χέρι-πόδι στην ίδια ευθεία με τον κορμό σας και προσπαθήστε να μην κουνηθεί καθόλου ο κορμός αλλά το βάρος να συνεχίζει να μοιράζεται στα τέσσερα σημεία. Επαναλάβετε 10 φορές την κάθε πλευρά.
Εύκολες ασκήσεις για προβλήματα στη μέση
Από πρηνή κατάκλιση τοποθετείστε τα χέρια σας δίπλα από τους ώμους κ σπρώξτε το πάτωμα έτσι ώστε να τεντώσουν τελείως οι αγκώνες. Προσπαθήστε να κρατήσετε τελείως χαλαρούς τους γλουτούς και του κοιλιακούς και αφήστε το κεφάλι σας να κρέμεται ανάμεσα στους ώμους. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε άλλες 5 φορές.

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.