Φτιάξε κοιλιακούς – φέτες μέχρι τις διακοπές

Φτιάξε κοιλιακούς – φέτες μέχρι τις διακοπές

Μήπως οι κοιλιακοί σου θυμίζουν φέτα βαρελίσια και δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις φέτες; Κι όμως, με την σωστή τακτική και μια σούπερ άσκηση, μπορείς να βγάλεις στη φόρα τους σμιλεμένους σου κοιλιακούς πριν φτάσεις στη Μύκονο για διακοπές.
1.
Ξεκίνα από σήμερα κιόλας, το βάδισμα ή το τρέξιμο για 30 λεπτά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Έτσι, θα τονώσεις το μεταβολισμό σου και θ’ αρχίσεις να καις περισσότερο λίπος.

2. Κατανάλωσε μια χούφτα με αμύγδαλα (6 μεσαία περίπου) κάθε πρωί. Τ’ αμύγδαλα αποτελούν ένα υγιεινό σνακ και η πρωτεΐνη που περιέχουν είναι καλή για την περαιτέρω καύση του λίπους.

3. Αγόρασε ένα DVD με ασκήσεις Πιλάτες και πραγματοποίησε τες στην ησυχία του σπιτιού σου 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Το Πιλάτες θα σε βοηθήσει να τονώσεις όλο σου το κορμί ενώ ταυτόχρονα θα γίνεις εύκαμπτη και πιο δυνατή. Άλλωστε ο δυνατός κορμός θα σου χρειαστεί για να μην τραυματίζεσαι κάνοντας τις ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

4. Πρόσθεσε φυτικές ίνες στη διατροφή σου και μείωσε τους κακούς υδατάνθρακες που συσσωρεύουν το λίπος ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

5. Προτίμησε το άπαχο γάλο και γενικά ελάττωσε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που δημιουργούν φούσκωμα και αέρια.

6. Μην βαριέσαι να κάνεις κοιλιακούς όπου βρεθείς και σταθείς: από τη θάλασσα μέχρι την ώρα που βλέπεις κάποια επανάληψη του “Sex and the City” για χιλιοστή φορά. Πραγματοποίησε 3 σετ των 25 επαναλήψεων για αρχή και τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και όσο περνούν οι μέρες, αύξησε τον αριθμό των σετ και των επαναλήψεων.

7. Πιες πολύ νερό. Πρέπει να καταναλώνεις πάνω από 8 με 10 ποτήρια νερό καθημερινά. Όχι μόνο χορταίνεις αλλά βοηθάς και στην καλύτερη πέψη.

8. Σταμάτα να τρως τουλάχιστον 3 ώρες πριν να πέσεις για ύπνο. Αν η πείνα είναι αφόρητη προτίμησε κάποια σαλάτα ή φρούτο.

9. Μετά από τους κοιλιακούς και για να μην πιαστείς, μην ξεχνάς τους ραχιαίους. Πώς θα τους κάνεις:

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο πάτωμα με τα χέρια ελεύθερα στα πλάγια και τις παλάμες προς τα κάτω. Σφίξε τους γλουτούς και τους ραχιαίους για να σηκώσεις τον κορμό από το πάτωμα. Σήκωσε τα χέρια και στρίψτα, έτσι ώστε οι αντίχειρες να βλέπουν προς το ταβάνι. Μείνε σε αυτήν τη θέση για ένα λεπτό. Ξεκουράσου για ένα λεπτό κι επανάλαβε άλλες δύο φορές.

10. Εκτός από την κλασική άσκηση για τους κοιλιακούς (Ξαπλώνεις ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, ακουμπάς τα δάχτυλα των χεριών στον αυχένα και ανασηκώνεσαι αργά, διατηρώντας πάντα τη μέση στο δάπεδο αλλά ξεκολλώντας το πάνω μέρος του σώματος από αυτό.

 

http://www.womenonly.gr/

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.