Γυμναστείτε στην παραλία

Γυμναστείτε στην παραλία

Το μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να γίνει ευεργετικό για το σώμα αν ασκηθείτε στην άμμο επιλέγοντας το σπορ που σας ταιριάζει περισσότερο.

Beach volley

To beach volley είναι ένα άθλημα-παιχνίδι το οποίο απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς πολύ καλή φυσική κατάσταση για να παίξει ερασιτεχνικά, ενώ ο εξοπλισμός είναι μόνο η μπάλα και ένα ζευγάρι παπούτσια. Είναι το μόνο άθλημα όπου οι αντίπαλοι δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους (υπάρχει το φιλέ ανάμεσα τους) και κάθε προσπάθεια ολοκληρώνεται μετά τη στενή συνεργασία 3 συναθλητών. Με το βόλεϊ μπορούμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, την αντοχή και την αλτικότητα, ενώ γυμνάζει πολύ καλά χέρια και πόδια. Οι θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μία ώρα παιχνιδιού (ανάλογα με την ένταση) κυμαίνονται από 280-450.

Beach tennis

Όταν ξεκινήσει κανείς το beach tennis, γίνεται τρόπος ζωής και προσφέρει χαρά, ευεξία και σωματική δραστηριότητα. Κανείς δεν μπορεί να το Βαρεθεί, διότι εξελίσσεται συνεχώς, αφού δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Το πλεονέκτημα του αθλήματος είναι ότι δεν χρειάζεται να οργανώσεις μια ολόκληρη ομάδα, αφού ένας φίλος-αντίπαλος είναι αρκετός. Ακόμη, έχει χαμηλό κόστος για την αγορά εξοπλισμού, αφού το μόνο που απαιτείται είναι μια ρακέτα. Από το όνομα του συμπεραίνει κανείς ότι είναι αυστηρά καλοκαιρινό σπορ, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να παίζετε όλο το χρόνο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο χώρος άθλησης ενός γηπέδου volley. Ως άθλημα είναι σχετικά καινούργιο και αρχικά επινοήθηκε στην Καλιφόρνια. Η μεγαλύτερη εξέλιξη και προβολή του όμως ανήκει στις παραλίες της Ραβένας.

Ποδόσφαιρο στην άμμο

Είναι καθαρά αντρικό σπορ που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γυμνασμένους και… λιγότερο γυμνασμένους. Ως σπορ που παίζεται στην άμμο, απαιτεί αρκετή προσπάθεια και δύναμη. Γυμνάζει πολύ καλά τα πόδια, τους γλουτούς, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους. Βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση. Για να παίζετε ποδόσφαιρο θα χρειαστεί να οργανώσετε μια ομάδα και, λόγω της σωματικής επαφής των συμπαικτών, οφείλετε να είστε προσεκτικοί. Με μία ώρα παιχνιδιού θα καταναλώσετε περίπου 500-600 θερμίδες.

Ρακέτες στην παραλία

Ο πρωταγωνιστής των καλοκαιρινών σπορ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και δεν χρειάζεται να διαθέτετε καλή φυσική κατάσταση για να το ξεκινήσετε, μια και είναι πολύ εύκολη η εκτέλεση της άσκησης. Γυμνάζει τους μυς των κάτω άκρων, ενώ στο άνω μέρος του κορμού γυμνάζει κυρίως την πλευρά του χεριού που χρησιμοποιούμε. Βελτιώνει επίσης το συντονισμό και τη φυσική κατάσταση. Άτομα με προβλήματα στα γόνατα και τη σπονδυλική στήλη – καλό είναι να τις αποφεύγουν. Ανάλογα με την ένταση του παιχνιδιού οι θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μισή ώρα είναι 250-350.
http://ifitness.gr/

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.