Η δίαιτα πέτυχε. Δείχνω πιο όμορφη?

Η δίαιτα πέτυχε. Δείχνω πιο όμορφη?

Το καλοκαίρι ήρθε και ο ρυθμός αναζήτησης της πιο αποτελεσματικής δίαιτας έχει «φουντώσει» για τα καλά! Κυκλοφορούν διάσπαρτες δίαιτες που υπόσχονται το επιθυμητό σώμα. Δίαιτες που διαρκούν από 3-5 μέρες για τους πολύ απαιτητικούς έως και 3-4 εβδομάδες για αυτούς που έχουν… “λίγο παραπάνω υπομονή”. Εσείς απλά δεν έχετε παρά να επιλέξετε την διάρκεια της δίαιτας και τα αντίστοιχα κιλά που σας υπόσχεται ότι θα χάσετε. Καλά μέχρι εδώ…απλά θα ήθελα να σας θέσω τον ακόλουθο προβληματισμό: Αν χάσετε 5-10 κιλά θα δείχνετε πιο όμορφη και σέξι;;; Εφόσον αυτό που μετράει είναι το πώς δείχνουμε, αφήνοντας δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα το πόσο υγιείς είμαστε, έχετε αναρωτηθεί αν η απώλεια και μόνο κάποιων κιλών θα σας κάνει πραγματικά πιο ελκυστικές; Ή το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να νικήσετε την ζυγαριά σας αλλά δυστυχώς….όχι τον καθρέπτη;
Μπορεί να μην σας έχουν προβληματίσει τόσο τα παραπάνω ερωτήματα. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα σας έχει προβληματίσει γιατί όταν σταματάτε μια αστραπιαία δίαιτα τότε η επανάκτηση του βάρους είναι αναπόφευκτη! Υπάρχει μια μεγάλη παγίδα που θα πρέπει να αποφύγετε τουλάχιστον εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο.
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όταν προσπαθούμε να χάσουμε κάποια κιλά αναπόφευκτα θα χάσουμε και ένα ποσοστό μυϊκού ιστού. Και εδώ είναι που πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή! Ο τρόπος που θα ακολουθήσουμε για να χάσουμε τα κιλά θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την απώλεια της μυϊκής μάζας. Πριν προχωρήσω όμως παρακάτω θα πρέπει να σας επισημάνω ότι οι μυς που έχουμε είναι από τους πιο ενεργειακά δραστήριους ιστούς του σώματος. Καίνε θερμίδες συνεχώς ακόμα και κατά την ηρεμία!!! Στην περίπτωση που δραστηριοποιηθούν κιόλας, τότε ο μεταβολικός ρυθμός των μυών μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 20 φορές περισσότερο σε σχέση με αυτόν της ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χάσουμε μυς γιατί αυτοί θα μας βοηθήσουν να κάψουμε πολύ πιο εύκολα θερμίδες. Εκτός του ότι οι μύες είναι αυτοί που προσδίδουν το sex appeal όταν χάσουμε το περιττό λίπος.
Αν ακολουθήσετε τον συνηθισμένο τρόπο Δίαιτα Χωρίς Άσκηση (που εφαρμόζουν οι περισσότεροι), τότε ταυτόχρονα με την απώλεια λίπους θα χαθεί και μυϊκός ιστός. Και ίσως θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν δείξει πως αν ένα άτομο χάσει συνολικά 10 κιλά με δίαιτα, τότε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κιλών, περίπου 30% θα οφείλετε σε απώλεια μυϊκής μάζας. Θα έχετε «κερδίσει» την ζυγαριά αλλά θα δείχνετε πάλι το ίδιο καταλαμβάνοντας βέβαια….λιγότερο χώρο. Ή πιο απλά φανταστείτε ότι το σώμα σας είναι ένα «μπαλόνι». Μετά από μια δίαιτα θα είναι ένα «ξεφουσκωμένο» μπαλόνι. Δηλαδή το σχήμα του σώματος δεν θα έχει αλλάξει. Και δεν σταματάει εδώ η όλη απογοήτευση. Σταματώντας την δίαιτα τότε θα ξανακερδίσετε το χαμένο βάρος και ίσως και περισσότερο γιατί τώρα….έχετε λιγότερους μυς
Αν θέλετε να δείχνετε πιο όμορφη τότε θα πρέπει να συνδυάσετε την δίαιτά σας με άσκηση!!!
Μπορείτε να επιλέξετε σε:
1) Διατροφή και αερόβια άσκηση
2) Διατροφή και άσκηση με βάρη και
3) Διατροφή με αερόβια άσκηση και άσκηση με βάρη. Αν με ρωτήσετε αν θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με τους παραπάνω τρεις τρόπους, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Πάντως όποιον τρόπο και να επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο από το να περιοριστείτε σε δίαιτα χωρίς άσκηση.
Αναλυτικότερα, αν χρησιμοποιήσετε την 1η επιλογή, θα έχετε χάσει λιγότερο μυϊκό ιστό σε σχέση με την απλή δίαιτα.
Στην 2η επιλογή θα διατηρήσετε σχεδόν όλη την μυϊκή σας μάζα. Επειδή όμως αυτό που επιθυμούμε είναι και η ταυτόχρονη απώλεια λίπους και μια καλύτερη φυσική κατάσταση, δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή από την 3η Διατροφή-Αερόβια Άσκηση- Άσκηση Με Βάρη.
Τελικά μήπως πρέπει να αρχίσετε να πιστεύετε ότι η ομορφιά του σώματος σας εξαρτάτε και από τις δικές σας επιλογές; Δεν αξίζει να προσπαθήσετε με τον σωστό τρόπο; Και πάλι, αν ο δρόμος δεν είναι τόσο εύκολος, να έχετε κατά νου, ότι το sex appeal θα σας συνοδεύει σε όλη την προσπάθειά σας. Και αυτό, γιατί μια γυναίκα που προσπαθεί πραγματικά για να αλλάξει την «εικόνα» της, πάντα προσελκύει…. μόνο και μόνο γιατί αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα!

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.