Κίνηση Ζωής = Ποιότητα Ζωής

Γυμναστική !!! Ένας όρος που ίσως προκαλεί “αρνητικά” συναισθήματα στον σημερινό Έλληνα. Και δεν έχει άδικο αφού αυτή η έννοια έχει συνδεθεί με τις ακόλουθες όπως «πρόγραμμα», «πειθαρχία», «διατροφή», «κόπωση», «ι-δρώτας»…..Πώς να μην τον δικαιολογήσω, αφού πρέπει να βιώσει όλα τα παραπάνω για να πετύχει έναν σκοπό…την «απώλεια βάρους»; Χμμμ.. η αλήθεια είναι, υπάρχει μια αδικία, αφού ήδη με μια απλή προσέγγιση του θέματος διαπι-στώνουμε ότι, η αναλογία είναι 5 προς 1. Επομένως αγαπητοί μου αναγνώστες, ίσως θα πρέπει πριν αρχίσουμε να σας βομβαρδίζουμε με «προγράμματα», «διατροφές» κτλ θα πρέπει να δούμε από εντελώς άλλη σκοπιά το όλο ζήτημα.
Προτείνω να ξεχάσουμε τους όρους που αναφέραμε παραπάνω και να μιλήσουμε για το αποτέλεσμά τους, που δεν είναι μόνο η «απώλεια βάρους» (αυτό αποτελεί ένα καλό, το οποίο ούτως η άλλως θα προκύψει), αλλά η “ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” .
Και τι είναι ποιότητα ζωής;
Όχι δεν θα σας δώσω ορισμό, γιατί ίσως έχετε διαβάσει ήδη αρκετούς . Απλά όταν έχω ποιότητα ζωής σημαίνει ότι έχω:

Καλύτερη ψυχική διάθεση – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Καλύτερη απόδοση στις πνευματικές ικανότητες

Περισσότερη ενέργεια στον χώρο εργασίας

Διάθεση να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, όταν γυρίσου-με στο σπίτι μετά την δουλειά

Αυξημένες σεξουαλικές επιδόσεις

Ευκολία στο να αντιμετωπίζω απλές προκλήσεις της καθημερινότητας, όπως να ανεβαίνω τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας χωρίς να λαχανιάζω, να σηκώσω ένα βάρος κ.τ.λ.

Τον ύπνο στο τσεπάκι μου…τέλος οι αϋπνίες!!!!

Την εικόνα ενός ατόμου που εκπέμπει υγεία.

Καλά μέχρι εδώ. Και τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε ποιότητα ζωής; Η απάντηση είναι μία και μοναδική: “ ΚΙΝΗΣΗ” . Κίνηση για όλες τις ηλικίες, σε οποιαδήποτε μορφή και ένταση. Ακόμα και με 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μέ-τριας έντασης μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Ε δεν είναι και τόσο δύσκολο…! Και γίνεται ακόμα ευκολότερο αν σκεφτούμε ότι δεν απαιτείται καν κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός που θα μας έβαζε σε έξοδα. Απλά βγείτε από το σπίτι και περπατήστε!!!

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να περπατάει και να τρέχει. Αλίμονο αν μας έρθει αυτή η επιθυμία στα βαθιά γεράματα όπου και η απλή όρθια στάση για κάποια δευτερόλεπτα μπορεί να αποτελεί πολυτέλεια. Ο σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι περισσότερο να μας αφυπνίσει. Και αν δεν μας προβληματίσουν τα γεράματα, τότε θα πρέπει να μας προβληματίσει η ζωή μας από μόνη της. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσο άδικη είναι η ζωή μας αφού μας κλέβει την μισή διάρκεια με τον ύπνο!!! Ερχόμαστε και εμείς στην συνέχεια και καταδικάζουμε τις υπόλοιπες ώρες με την αδράνεια.

Πρέπει πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το μοναδικό για τον καθένα μας ταξίδι που λέγεται ζωή, θα πρέπει να το γευτούμε με όλη μας την ενέργεια. Και πώς θα προκύψει η ενέργεια χωρίς κίνηση; Ίσως πρέπει να προβληματιστούμε……

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.