Με ποια άσκηση μπορούμε να κάψουμε περισσότερο λίπος;

Με ποια άσκηση μπορούμε να κάψουμε περισσότερο λίπος;

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης, η προπόνηση με βάρη μπορεί να μειώσει την πίεση και να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Εκτός όμως από τα οφέλη της για την υγεία μας, η άσκηση με βάρη είναι ιδανική και για να κάψουμε λίπος.
Γιατί, λοιπόν, δεν την κάνουν οι περισσότεροι; Πιθανόν επειδή υπάρχουν τόσες παρανοήσεις σχετικά.
Δείτε τους πέντε πιο συνηθισμένους μύθους:
Ο μύθος: «Η προπόνηση με βαράκια θα με κάνει να δείχνω χοντρό/ή και ογκώδης».
Η αλήθεια: Τα βάρη σάς κάνουν να δείχνετε πιο αδύνατοι. Οι μύες είναι ιδιαίτερα μεταβολικοί, οπότε όσο περισσότερους έχετε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίτε. Θα έπρεπε να ασκείστε σαν επαγγελματίας μπόντι-μπίλντερ και να παίρνετε συμπληρώματα ενίσχυσης απόδοσης, για να έχετε την ελάχιστη διόγκωση μυών. Επιπλέον, και αυτό αφορά τις γυναίκες, οι περισσότερες δεν παράγουν αρκετή τεστοστερόνη, ώστε να φουσκώσουν.
Ο μύθος: «Μόνο οι αθλητές ωφελούνται από την άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης».
Η αλήθεια: Τα βάρη μπορούν να ωφελήσουν τους πάντες. Το πιο σημαντικό όφελος είναι η αύξηση της οστικής πυκνότητας (η ποσότητα ασβεστίου και άλλων μεταλλικών στοιχείων στα οστά), μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
Ο μύθος: «Οι γυναίκες πρέπει να ασκούνται με μικρό βάρος και να κάνουν πολλές επαναλήψεις».
Η αλήθεια: Για να αποκτήσετε γράμμωση και δύναμη, πρέπει να προκαλέσετε τους μυς. Χρησιμοποιήστε τόσα βάρη, ώστε να μπορείτε να κάνετε μόνο 8 με 12 επαναλήψεις ανά σετ.
Ο μύθος: «Αν δεν πηγαίνω στο γυμναστήριο ή δεν έχω κατάλληλο εξοπλισμό, δεν μπορώ να προπονηθώ με βάρη».
Η αλήθεια: Οι περισσότερες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μπορούν να γίνουν στο σπίτι με αλτήρες των € 10 (ξεκινήστε με 1,5-2,5 κιλά). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια με νερό, αντί για βάρη.
Ο μύθος: «Αν κάνεις πιλάτες και γιόγκα, δεν χρειάζεται να κάνεις βάρη».
Η αλήθεια: Αν και το πιλάτες δυναμώνει τον μέσο κορμό και η γιόγκα αυξάνει την ευελιξία, κανένα δεν ασκεί τους μυς τόσο, ώστε να έχετε τα ίδια οφέλη με την προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης.
http://www.streetpress.gr

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.