Παίρνω Βάρος Ενώ Γυμνάζομαι,γιατί;

Παίρνω Βάρος Ενώ Γυμνάζομαι,γιατί;

Πρόσφατη έρευνα που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, παρατήρησε ότι γυναίκες που ξεκίνησαν να γυμνάζονται ήπια, αλλά συστηματικά, ενώ βελτίωσαν την αεροβική τους ικανότητα, όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά πήραν επιπλέον βάρος.

Είναι γνωστό ότι σε κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκινούν να ασκούνται με σκοπό να χάσουν βάρος, δεν το καταφέρνουν, επειδή χάνουν μεν το λίπος που καταναλώνουν με την άσκηση, παίρνουν όμως βάρος με την αύξηση της μυϊκής τους μάζας που είναι βαριά και φαίνεται στη ζυγαριά. Το αποτέλεσμα είναι ότι το σώμα δείχνει πιο υγιές και σφριγηλό επειδή μεγαλώνουν οι μύες που το κάνουν εύρωστο αλλά οι μετρήσεις είναι μεγαλύτερες από πριν. Αυτό δεν είναι δυσάρεστο γιατί για τους περισσότερους ανθρώπους είναι προτιμότερο να ζυγίζουν περισσότερο αλλά να διαθέτουν πιο πηχτό και σφιχτό μυώδες σώμα, από τα είναι πιο ελαφριοί στη ζυγαριά αλλά πιο πλαδαροί και χαλαροί στη σύσταση του σώματός τους.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Strength and Conditioning Research έδειξε όμως ότι οι γυναίκες που ξεκίνησαν να αθλούνται αεροβικά, πήραν βάρος, χωρίς να χάσουν λίπος και χωρίς να αυξήσουν το μυϊκό τους όγκο, πράγμα που ήταν αρκετά ανησυχητικό. Οι γυναίκες όλες ήταν υπέρβαρες, δεν άλλαξαν διατροφικές συνήθειες, δεν είχαν ιστορικό άσκησης στη ζωή τους, εξασκήθηκαν το ίδιο και τελικά έχασαν διαφορετικό ποσοστό λίπους ενώ κάποιες έβαλαν και επιπλέον λίπος.

Καμία ένδειξη από τα αρχικά δεδομένα της έρευνας δεν ήταν ικανή να εξηγήσει το αποτέλεσμα και τελικά οι επιστήμονες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:
1. Μετά από κάθε προσπάθεια απώλειας κιλών, το αποτέλεσμα στο σώμα αργεί να φανεί, ιδιαίτερα σε κάποιους οργανισμούς, μπορεί να κάνει μέχρι και ένα μήνα.
2. Όταν ξεκινάμε να ασκούμαστε συστηματικά έχουμε μία τάση να μειώνουμε την υπόλοιπη καθημερινή δραστηριότητά μας και να αυξάνουμε την πρόσληψη λίπους στη διατροφή μας.
3. Η συστηματική άσκηση δεν έχει σαν μοναδικό στόχο την απώλεια λίπους, αλλά τη γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου.
4. Η άσκηση από μόνη της δε μπορεί να οδηγήσει ξεκάθαρα στην απώλεια του λίπους, εάν δε συνδυαστεί με ένα γενικότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

 

http://www.kalikardia.gr/

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.