Σωστή προετοιμασία για καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη με τα κιλά μας.

Σωστή προετοιμασία για καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη με τα κιλά μας.

Αρκετοί έχουν προσπαθήσει να χάσουν περιττά κιλά ακολουθώντας ένα πρόγραμμα άθλησης-διατροφής και το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται….μάλλον απογοητευτικό!

Τι έφταιξε ; Το Πρόγραμμα; Η διατροφή; Η συχνότητα; Πολλά τα ερωτήματα και δυστυχώς καμία μεμονωμένη απάντηση δεν μπορεί να δώσει λύση.

Έχουμε αναλογιστεί μήπως φταίει που δεν πήραμε τα «πράγματα» από την αρχή; Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο υπάρχουν πολλές “παγίδες” που πρέπει να αποφύγουμε πριν προβούμε στην εφαρμογή ενός προγράμματος. Πιστέψτε με…το να κρατάω στα χέρια μου το πρόγραμμα άθλησης που μου έδωσε ο γυμναστής είναι ένα ήδη αρκετά προχωρημένο στάδιο. Με αρκετή πίεση για όσο το δυνατόν καλύτερη απομνημόνευση  σας αναφέρω 10 συμβουλές που καλό θα ήταν να εφαρμόζονται προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας.

Ξεκινάμε λοιπόν!!!

1.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Η απώλεια βάρους είναι απλά μαθηματικά. Αν καίω περισσότερες θερμίδες με την άσκηση από ότι τρώω, θα χάσω λίπος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να “υπογράψουμε” ένα συμβόλαιο με τον ίδιο μας τον εαυτό ,ότι θα πρέπει να ενταχθούμε σε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής με ταυτόχρονο περιορισμό θερμίδων.

2.ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

Η εφαρμογή της, αναμφισβήτητα θα μας καθηλώσει στην πιστή εφαρμογή ακόμα και του πιο απαιτητικού προγράμματος. Έχω δει άτομα υπέρβαρα να τερματίζουν μαραθώνιο και όχι μόνο… Και το κατάφεραν γιατί το πίστευαν.

3.ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Βάλτε στόχους προσιτούς τους οποίους θα μπορέσετε να πετύχετε σε μικρά χρονικά διαστήματα (ανά 3 μήνες). Εφόσον έχετε αποδεχθεί την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεστε, κατόπιν οραματιστείτε σε πιο επίπεδο θα νιώθατε ικανοποιημένοι. Η κατάκτηση ενός στόχου λειτουργεί ως κίνητρο για την επίτευξη του επόμενου…κ.ο.κ

4.ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεστε και στο κοινωνικό σας περιβάλλον για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος σας. Και μόνο η σκέψη ότι πρέπει οι φίλοι σας, κάποια στιγμή (σύντομα), να δουν τα αποτελέσματα της απόφασης σας, θα σας κρατάει σε εγρήγορση.

5.ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ

Τράβηξε φωτογραφία τον εαυτό σου χωρίς μπλούζα πριν την έναρξη του προγράμματος και τοποθέτησε την σε μια από τις γωνίες του καθρέπτη. Κατά περιόδους θα διαπιστώνεις ο ίδιος τα αποτελέσματα. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές που μπορεί να απογοητευτείτε από την όλη προσπάθεια, η σύγκριση με την φωτογραφία θα σας τονώσει την ψυχολογία.

6.ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

Σίγουρα θα σας βοηθήσει να πετύχετε πιο εύκολα τους στόχους σας, αφού πλέον ακόμα και στην βραδινή σας έξοδο, σε μεγάλο βαθμό θα επικρατεί το θέμα “fitness”. Αν δεν έχετε τέτοιους φίλους, τότε προτείνω την εγγραφή σας σε κάποιο γυμναστήριο…

7.ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ

Να ζυγίζετε το σωματικό σας βάρος, μόνο μια φορά την εβδομάδα π.χ. κάθε Κυριακή πρωί. Σταματήστε να ανεβοκατεβαίνετε στην ζυγαριά συνέχεια και καθημερινά. Το βάρος μας μεταβάλλεται διαρκώς στην διάρκεια της ημέρας από κάποια γραμμάρια έως και κάποια κιλά (εξαρτάται από τι είδους προπόνηση ακολουθούμε). Μετρηθείτε μια φορά την εβδομάδα και σημειώστε όλες τις μετρήσεις σε ημερολόγιο. Αν έχουμε “ξεφύγει” λίγο την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ εύκολα θα διορθώσουμε το λάθος την επόμενη.

8.ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΒΑΡΕΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ-ΒΡΑΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιος δεν έχει λυγίσει αυτές τις ώρες και δεν έχει υποκύψει στα ατελείωτα τσιμπολογήματα; Ασχοληθείτε με κάτι που σας αποσπά την προσοχή. Διαβάστε ένα βιβλίο, ασχοληθείτε με την μουσική……επιτέλους κάντε κάτι !!! Μην γίνεστε «ένα» με τον καναπέ!!!

Ok! Και στην περίπτωση που κάποιο βράδυ επιλέξετε την TV, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε έτοιμα κομμένα καροτάκια, αγγουράκια κ.τ.λ. στο ψυγείο για μασούλημα, μέχρι να ετοιμάσετε το βραδυνό σας.

9.ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Όπως στην λήψη ενός φαρμάκου , αν χάσουμε μια δόση συνεχίζουμε την θεραπεία με την λήψη της επόμενης προγραμματισμένης δόσης, έτσι και στην άσκηση ή στην δίαιτα ,αν κάνουμε κάποια παρασπονδία θα πρέπει να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας ως έχει από κει και πέρα. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. Τέτοιες τεχνικές οδηγούν πολύ σύντομα σε εγκατάλειψη του προγράμματος από ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ.

10.ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Υπάρχουν τόσα αθλήματα που μπορεί να επιλέξει κάποιος τα οποία σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορούν να μας επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιλέξτε ανάλογα με την προσωπικότητα σας. Αν είστε εξωστρεφής χαρακτήρας μπορείτε να ασχοληθείτε με τα ομαδικά αθλήματα (π.χ. μπάσκετ, βόλεϊ κ.τ.λ.) ειδάλλως με τα ατομικά (π.χ. πολεμικές τέχνες, τένις, τρέξιμο, ποδήλατο κ.τ.λ.). Η ικανοποίηση της ψυχική σας διάθεσης θα κορυφώσει την προσήλωσή σας στο στόχο του προγράμματός σας.

 

Με λίγα λόγια ήθελα να σας τονίσω ότι πολλές φορές ένα πρόγραμμα αποτυγχάνει για λόγους που δεν αφορούν το ίδιο το πρόγραμμα. Τακτοποιείστε πρώτα τις ευθύνες και δεσμεύσεις απέναντι στον εαυτό σας και θα πετύχετε. Τα προγράμματα και οι διατροφές είναι αποκλειστική δουλειά των πανεπιστημιακά καταρτισμένων γυμναστών και διατροφολόγων.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.