Παρακινήστε τα παιδιά σας να αθληθούν και το καλοκαίρι

Παρακινήστε τα παιδιά σας να αθληθούν και το καλοκαίρι

Το κλείσιμο των σχολείων συνοδεύεται συνήθως και από το τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων του χειμώνα. Έτσι συχνά τα παιδιά καταλήγουν να μένουν όλη την ημέρα κλεισμένα στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση ή χαζεύοντας στον υπολογιστή.

Οι καλοκαιρινές ημέρες ωστόσο παρέχουν μια ιδανική ευκαιρία για να ασκηθούν τα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται: στο σπίτι, στο εξοχικό, σε διακοπές σε άλλο μέρος, είτε είναι μόνα τους είτε με παρέα, ενώ μπορούν να ασχοληθούν με ελεύθερου στυλ ή με οργανωμένες δραστηριότητες. Ειδικά αν κάνετε διακοπές κοντά στη θάλασσα, το κολύμπι αποτελεί την καλύτερη λύση ώστε τα παιδιά να παραμείνουν ενεργά. Έτσι καλό θα ήταν να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να γυμναστούν και βοηθήστε τα να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για κίνηση και παιχνίδι.

Μερικές ιδέες για τέτοιες ευχάριστες δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Ποδήλατο, πεζοπορία ή ορειβασία
Οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από όλη την οικογένεια και συνήθως ενθουσιάζουν τα παιδιά. Όταν γίνονται κοντά στη φύση μπορούν να είναι συγχρόνως εκπαιδευτικές.

Ενασχόληση με τον κήπο
Η δημιουργία ενός κήπου αποτελεί μια ιδανική καλοκαιρινή δραστηριότητα, η οποία ενισχύει την σχέση παιδιών και γονέων, βοηθάει τα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι και να παραμένουν δραστήρια. Παράλληλα, ενισχύει την υπευθυνότητα τους και τα εκπαιδεύει σχετικά με το πώς μεγαλώνουν τα φυτά και πώς παράγονται τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αθλήματα
Παρόλο που οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να έχουν διακοπεί, τα περισσότερα αθλήματα χρειάζονται απλώς χώρο, φαντασία και συνομήλικους.

Κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα ή την παραλία
Μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών είναι το καλοκαιρινό μπάνιο. Συνήθως τα παιδιά παραμένουν σε κίνηση από τη στιγμή που φτάνουν στην παραλία μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν. Κολύμπι, παιχνίδια με μπάλα, ρακέτες, παιχνιδίσματα στη θάλασσα και την παραλία πέρα από διασκέδαση σημαίνουν και φυσική δραστηριότητα.

Παιδικές κατασκηνώσεις
Οι παιδικές κατασκηνώσεις αποτελούν μια πολύ σημαντική καλοκαιρινή επιλογή για δραστηριότητες και παρέα: οι μικροί κατασκηνωτές ασκούνται καθημερινά, αναπτύσσουν νέες ικανότητες σε πολλά επίπεδα και αποκτούν καινούριους φίλους. Ειδικότερα για τους γονείς που εργάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατασκήνωση αποτελεί μια πρακτική, ασφαλή και ευχάριστη εναλλακτική απασχόλησης των παιδιών.

Το κλείσιμο των σχολείων αδιαμφισβήτητα σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Παρόλο, όμως, που τα παιδιά αφήνουν τα βιβλία για λίγους μήνες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να “διακόψουν” και τις συνήθειες που είχαν σε σχέση με ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τη φυσική δραστηριότητα.

Πηγή: ΕΥΖΗΝ

  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Google Buzz
  • LinkedIn

Comments are closed.